Merak ettiğin her şeyi ara! :)

10 Eylül 2015 Perşembe

EMANET MEZAR/3. KMBT//YORUM


      EMANET MEZAR BİLGİLENDİRME

emanet mezar ile ilgili görsel sonucu   YAZAR: ARİANA FRANKLİN
                
      BASKI YILI: 2015
                                           
      YAYINEVİ:MARTI YAYINLARI
                                           
      GOODREADS PUANI: 4.09
        









Eveet! 3. Blog turumuzun kitabı Emanet Mezar ile karşınızdayım :) Martı Yayınlarının sponsorluğu ile 3. blog turumuzu yapıyoruz iyi okumalar!





                                             KİTAP TANITIMI


Glastonbury Manastırı'nda, bir tabutta iki insana ait iskelet kalıntıları bulunur. Bu iskeletlerin Kral Arthur ve Kraliçe Guinevere'e ait olduğu söylentisi yayılır. II. Henry hükmettiği topraklardaki Gallilerin Kral Arthur'un döneceğine dair besledikleri umudu yok etmek ve çıkabilecek bir isyanı dizginlemek amacıyla, bu iskeletlerin kimliklerinin belirlenmesini emreder. Bu görev kralın ölüm üstadı Adelia Aguilar'a verilir. Adelia ve onun yakın dostu Emma'yı, mezarlıklardan cüzamlı adasına, manastırın dehlizlerinden kralın sarayına uzanan nefes kesen bir macera ve geçmişin derinliklerine saklanmış büyük bir sır beklemektedir. Emanet Mezar, soluk soluğa okuyacağınız muhteşem bir tarihi gerilim romanı. 

"Ariana Franklin, tarihi gerilim romanının, roman kahramanı Adelia Aguilar ise ölümün kraliçesi." -Publishers Weekly-
 

"Emanet Mezar, bir manastırın derinliklerindeki mezarlarda, geçmişin kuytu köşelerinde, sırların kenar çizgilerinde dolaşan muhteşem bir roman." -Booklist-


 "Ölüm, esrarengiz olaylar, rüyalar, tutku, inanç, hırs ve ihanet bu kitapta bir arada. 12. yüzyılın karanlığında ışığa yeni bir yol açan kahramanların izini sürmek isteyeceksiniz." -Amazon-


                                     


emanet mezar ile ilgili görsel sonucu




-YORUMUM-

Tekrardan merhaba! Öncelikle bu sefer ki yorumum kısa ve öz olacak çünkü farkettim ki uzatınca saçmalıyorum :D Bir itirafta bulunmam gerekirse Art of Death Serisinin   3. kitabı olduğunu sonradan öğrendim,anladım :D Ama sorun yok çünkü 3 kitap birbiriyle bağlantısızmış okurken hiç bir sorun yaşamadım :)  



Kitabın ilk başlarında hep kafam karışıktı. Açıkçası biraz anlamadan okudum. Kitabın konusu gerçekten ilgi çekiçiydi bence. Mezar felan :D Bu kitabın bizim olmasını istemiştim ve oldu.
Yaklaşık 200-250. sayfalardan sonra kitap ilk sayfalara göre çok daha iyidi. Nasıl desem daha bir güzel yazmıştı yazarımız o sayfalarda :D Daha çok polisiye vardı o sayfalarda. Kitapta mitolojiden bahsediliyordu bu benim ilgimi çekti,hoşuma gitti. Yazar araştırma yaparak,açıklayarak yazmıştı kitabı.

Kitabın sonlarında çoğu  kitaptada olduğu gibi sorular tek tek yanıtlanıyor ve aklınızda soru işareti kalmadan kitabın kapağını kapatıyorsunuz.

Kısacası beğendiğim,hoş bir kitaptı. Tarih,gerilim,polisiye sevenler için güzel bir kitap. Tavsiye edilir :)


















































































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder